به گزارش شهرآرانیوز، گروهی از کارشناسان زیست محیطی در تلاشی بلندپروازانه که اولین در نوع خود است، سعی کردند تخمین بزنند چند نوع درخت روی کره زمین وجود دارد و درنهایت مشخص شد سیاره ما مملو از هزاران گونه درختی است که هنوز کشف نشده اند.
در این بررسی بین المللی که بیش از ۱۰۰ کارشناس و محقق مشارکت داشتند، تخمین زده شد که در مجموع تقریبا ۷۳ هزار گونه درخت روی زمین وجود دارد، با این حال تا کنون تنها حدود ۶۴ هزار گونه از آنها ثبت شده اند.
به گفته کارشناسان، مابقی گونههای درختی کشف نشده معادل ۹۲۰۰ گونه است که تاکنون از توجه و مطالعات علمی دور بوده اند.
این گروه کارشناسی بین المللی گفته اند: ما مجموعه دادههای فردی را در یک مجموعه داده عظیم جهانی از اطلاعات درختان ترکیب کردیم. هر مجموعه داده مربوط به حضور یک کارشناس در یک منطقه جنگلی است که تک تک درختها را اندازه گرفته و اطلاعاتی درباره گونههای درخت، بزرگی و دیگر ویژگیهای آنها جمع آوری کرده است. شمارش تعداد گونهای درخت در سراسر جهان مانند یک پازل است که قطعات آن در سراسر جهان پخش شده است.
به گفته کارشناسان، این تجزیه و تحلیل شناخت مهمی را درباره چگونگی توزیع و رشد درختان در سراسر جهان ارائه میدهد. بررسیها در مقیاس قارهای نشان داد که تقریبا ۴۳ درصد از کل گونههای درختی زمین در آمریکای جنوبی و پس از آن در اوراسیا (۲۲ درصد)، آفریقا (۱۶ درصد)، آمریکای شمالی (۱۵ درصد) و اقیانوسیه (۱۱ درصد) قرار دارند. همچنین کارشناسان بر این باورند که به احتمال زیاد گونههای کشف نشده بیش از هر قاره دیگری در آمریکای جنوبی وجود دارند.
نتیجه یک مطالعه بزرگ که مدت ۱۰ سال در جنگلهای آمازون انجام شد، نشان میدهد که ۳۹۰ میلیارد اصله درخت در ۱۶ هزار گونه مختلف در این جنگلها وجود دارد. گستردگی جنگلهای پهناور آمازون که مساحت آنها معادل ۴۸ ایالت آمریکا است مانع از آن شده بود که از درختان این گستره سبز که بخشهایی از برزیل، پرو، کلمبیا و همچنین گویان و سورینام را اشغال کرده است، سرشماری جامعی انجام شود.